La campanya ‘Pel bon finançament’ es presenta en Maó

La plataforma «Pel bon finançament», creada a finals de març a Palma per diverses associacions i sindicats, es va donar a conèixer divendres passat a Menorca en una xerrada que va tenir lloc a la sala d’actes de Ca’n Oliver, a Maó, amb la presència del regidor d’Hisenda de Maó, Jordi Tutzó, el president del Fòrum d’Entitats de Menorca, Toni Aguiló, Pep Lluís Garcia, membre de la plataforma, i la periodista Carme Rocamora.

«Pel Bon Finançament» reclama un nou model de finançament que contempli el principi d’ordinalitat i incrementi la capacitat decisòria i la recaptació, a més de l’aprovació del Règim Especial per Balears, i l’augment de les inversions estatals, la cogestió aeroportuària o la derogació de la Llei Montoro -que impedeix als ajuntaments decidir que gastar els diners que tenen al banc.

Durant l’acte celebrat a Maó Pep Lluís Garcia va denunciar la «infrafinanciación» que sofreixen les Illes i les conseqüències negatives que té en centres de salut, persones dependents i escoles. Jordi Tutzó, per la seva banda, es va referir a la Llei Montoro perquè «controla l’autonomia dels ajuntaments i ens restringeix la despesa», quan són els municipis els que detecten les necessitats dels ciutadans «i els que menys deutes acumulen». Finalment, Aguiló, des de la xarxa d’entitats solidàries, va assenyalar que «les administracions han de reconèixer i tenir en compte les reivindicacions que vénen des de la societat, des dels seus col·lectius».

Notícia: Diari Menorca