POSEM EN MARXA EL FÒRUM A LA FRESCA

Seguir incidint en el dia a dia amb propostes que converteixin la nostra societat i el nostre entorn en espais més justos, més responsables, més ètics i més compromesos amb el benestar de tots els que en formem part. Aquest és un dels compromisos del Fòrum d’entitats del tercer sector de Menorca (Fòrum ETS Menorca) i, amb aquest objectiu, posem en marxa el Fòrum a la fresca.

Es tracta d’un cicle d’estiu de xerrades a l’aire lliure que s’inicia dijous 25 de juliol al pati de Calàbria (carrer Santa Eulàlia, 83 de Maó – 20.30 h). El convidat per donar el tret de sortida a la proposta és Jordi López, secretari tècnic de la REAS Illes Balears, la xarxa d’economia alternativa i responsable de les Illes. López parlarà sobre les oportunitats de la compra pública responsable, fent un repàs a la nova Llei de contractes del sector públic.

El Fòrum a la fresca, que compta amb el suport del Consell Insular de Menorca, es traslladarà a l’agost a Ciutadella, amb una taula rodona que permetrà conèixer diverses experiències empresarials i associatives d’economia social.

Les administracions públiques tenen una enorme influència en el mercat, tant a través de la seva activitat normativa com a través del seu paper com a consumidors de béns i serveis. La importància quantitativa de la compra pública fa que sigui imprescindible introduir criteris de compra responsable en els seus procediments de contractació pública. La compra responsable inclou criteris ambientals, socials i ètics. Es tracta de prendre decisions basant-se, no només en adquirir productes avantatjosos per cobrir les necessitats del moment, sinó en aspectes relacionats amb el mètode, les condicions de producció, els materials emprats i l’eficiència, considerant els impactes i els beneficis, directes i indirectes, a llarg termini.