El Fòrum ETS es reuneix amb les responsables de Participació Ciutadana del Consell per trobar sortides a la crisi en el tercer sector

Amb l’objectiu d’analitzar la situació del tercer sector menorquí i conèixer de primera mà les preocupacions de les entitats arran de la crisi provocada per la COVID-19, aquesta setmana s’han reunit els representants del Fòrum d’Entitats del Tercer Sector de Menorca amb la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local del Consell Insular, Cristina Gómez, i la directora insular d’Habitatge Social, Participació Ciutadana i Voluntariat, Paula Ferrando.

La trobada, celebrada per mitjans digitals per motius evidents, ha servit per posar de manifest, d’una banda, el paper que l’organització de la societat civil està jugant durant la pandèmia a través de les entitats de caràcter social i d’acompanyament a les persones. Alhora, també ha posat damunt la taula la necessitat que l’Administració, particularment la insular, generi una resposta per protegir les entitats que han hagut d’aturar la seva activitat i, en molts casos, fer front a despeses pràcticament irrecuperables.

El Fòrum ETS ha mostrat la seva preocupació per la possibilitat que moltes entitats es vegin abocades a la desaparició si no se les recolza amb mecanismes que facilitin l’accés a ajudes i suports, tal com s’està fent en altres àmbits econòmics. Només amb les entitats adherides formalment al Fòrum, es calculen unes pèrdues no inferiors a 400.000 €.

Cal recordar que les entitats del tercer sector no tenen ànim de lucre, però, en canvi, generen una activitat de la qual se’n beneficia tota la societat, alhora que donen feina a moltes persones. Tant la consellera com la directora insular s’han compromès a fer el possible per impedir que el teixit associatiu torni a ser l’etern oblidat de les polítiques econòmiques de l’Administració.