Coneixent Acirkaos i el propòsit social de l’activitat circense

Aquest mes de juny hem dedicat el FEM XARXA a l’entitat Acirkaos. A l’espai mensual dins del programa Hoy por hoy, de Ràdio Menorca, s’ha entrevistat a n’Anna Rubió, una de les fundadores i coordinadores de l’associació.

Acirkaos va néixer ara fa 9 anys amb l’objectiu de promoure la cultura de circ i de fomentar la participació comunitària. Treballen des de la part educativa del circ, entès com a una eina d’intervenció sociocultural. D’aquesta manera, les diferents activitats que promouen van més enllà de la visibilització de la tècnica: busquen un missatge de transformació social com a rerefons. És una entitat ben activa i que ofereix moltes propostes diferents. Algunes d’elles serien l’escola de circ, amb vuit anys d’experiència i gènesi del projecte; el festival de circ, que enguany celebra la seva novena edició; els campaments, que van engegar al 2015; i activitats en àmbits ben diversos.

A l’entrevista repassen els projectes actuals i com involucrar-se en una activitat d’aquestes característiques transforma, canvia i fa créixer, tant individual com col·lectivament.

El nostre agraïment als clients de l’Estalvi Ètic de Colonya, Caixa Pollença, que fan possible aquest espai de ràdio amb el anam descobrint, mes a mes, el teixit associatiu de Menorca.

Deixa un comentari