Descobrint la feina del Refugi d’equins de Trebalúger

Aquest mes de juliol hem dedicat el FEM XARXA a l’entitat Trebalúger Equine Rescue Centre, també conegut com a Refugi d’equins de Trebalúger. A l’espai mensual dins del programa Hoy por hoy, de Ràdio Menorca, s’ha entrevistat a na Mariona Fernández, una de les voluntàries de l’entitat, qui ha parlat en nom de Sam Lake, la seva fundadora.

El Refugi d’equins de Trebalúger va néixer ara fa 5 anys. Va ser un procés natural: la sensibilitat envers el benestar animal per part na Sam Lake, britànica resident a Menorca des de fa molts anys, la va portar a plantejar-se la necessitat de contribuir a l’equilibri d’aquest aspecte a una illa com Menorca, amb una llarga i forta tradició eqüestre. L’entitat cerca proporcionar una vida digna a cavalls, ases i ponis que han estat abandonats i/o maltractats pels seus propietaris. A Trebalúger hi tenen un espai ample i ben condicionat, i en tenen cura tant a nivell físic i com mental, perquè els animals hi solen arribar ferits a ambdós nivells. Actualment tenen 20 cavalls i 6 ases.

A l’entrevista repassen els objectius del projecte, per què és tan important el que fan i com s’hi pot contribuir, tot aprofitant per fer una crida a la població local per atracar-s’hi de visita, conèixer els equins i involucrar-se, d’una o altra manera, en resoldre la injusta problemàtica que pateixen aquests animals.

Un més mes, el nostre més sincer agraïment als clients de l’Estalvi Ètic de Colonya, Caixa Pollença, que fan possible aquest espai de ràdio amb el anam descobrint, mes a mes, el teixit associatiu de Menorca. Sense les seves donacions, això, i tantes altres coses, no serien possibles.

Deixa un comentari