EL CIRC I LES ARTS ESCÈNIQUES FAN SALTS PEL TEIXIT ASSOCIATIU I LA COHESIÓ SOCIAL DE L’ILLA

A l’espai radiofònic dins el programa HOY POR HOY de Ràdio Menorca – La Ser , en Lluís Soler aquest 26 de setembre va entrevistar a n’ Eva Adserías,fundadora juntament amb en José Luis Bosch de l’entitat.

L’Espai de Circ és una entitat que des de l’any 2014, promou activitats culturals de tot tipus al territori de Menorca (i especialment a Ciutadella), tant des de la vessant de formació, com de creació d’espectacles amb la companyia professional de teatre-circ S’Espai de Circ, com de l’organització d’esdeveniments culturals.

Creu fermament en la importància de la cultura de base, aquella que arrela amb l’entorn i fa partícip a laciutadania.

Amb una àmplia trajectòria en l’àmbit de les arts escèniques, en Jose Luís Bosch i n’Eva Adserías (professionals del circ i de la dansa des de l’any 2000) tornen a Menorca, i constitueixen l’entitat l’any 2014, amb l’objectiu de difondre activitats artístiques amb especial èmfasi en el circ i les arts escèniques.

L’objectiu principal de l’entitat és difondre i fomentar les arts escèniques (i especialment el circ) en totes les seves formes (creació, pràctica o gaudi com a públic), desenvolupant diferents projectes d’acció.

Des de S’Espai de Circ desenvolupen activitats com:
• Formació en Circ Teatral per fillets i joves, i de Formació en Dansa Aèria per adults.

• Creació i producció d’espectacles per representar a teatres, festes de poble, festivals, i també per esdeveniments puntuals.

• Organització i realització d’activitats culturals per a l’aproximació del circ i les arts escèniques al públic, com a la realització de laboratoris d’arts escèniques, festivals, participació a fires i festivals, actuacions al carrer i a sales de teatre, organització de mostres, xerrades…

• Participació dins programes educatius, impartint tallers de Dansa i Teatre aplicats a l’Educació als centres escolars d’arreu de Menorca.

Durant aquests anys també han creat sinèrgies amb d’altres entitats culturals i professionals de la cultura a Menorca, Balears i la península, i en aquest sentit, el Fòrum ETS Menorca ha estat un element vertebrador.

Han col·laborat amb la galeria d’art Rovellart i l’associació Per La Mar Viva en accions mediambientals, amb entitats i esdeveniments culturals com el Festival de Cinema de Menorca , Sine Dolore, Art en Moviment, amb entitats educatives i comunitàries com APIMES i Associacions de Veïns, amb l’associació TEA Menorca…

Amb tots ells baix l’objectiu d’establir sinèrgies, col·laboracions, i converses, per tal de donar vida a la cultura dins la comunitat. Aportant la part artística i cultural a altres àmbits d’interès social i comunitari, doncs creuen fermament en el potencial transformador de les arts escèniques.

A l’entrevista es repassen més detalls. Voleu saber-ne més? Escoltau l’entrevista!

Reiteram el nostre agraïment als clients de l’Estalvi Ètic de Colonya Caixa Pollença que fan possible aquest espai de ràdio, amb el qual seguim viatjant pel teixit associatiu de Menorca.

Deixa un comentari