Tenir cura dels animals, una responsabilitat comunitària

A l’espai radiofònic mensual dins del programa Hoy por hoy de Ràdio Menorca – La Ser, en Lluís Soler ha entrevistat na Marga Pons, secretària de la Protectora d’Animals de Maó.

La Protectora d’Animals de Maó va ser fundada l’any 2010. És una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu la defensa del benestar dels moixos i els cans. La seva tasca es basa en la col·laboració d’unes 150 persones voluntàries, ja que no tenen cap persona assalariada. Gràcies a la xarxa voluntària, la Protectora ha gestionat l’adopció de milers de moixos i centenars de cans des de la seva creació amb un percentatge d’èxit que gairebé arriba al 100%.

Disposa de diversos programes de voluntariat en diferents àrees: es pot col·laborar amb el Centre d’Acollida d’Animals de Maó per passejar els cans, tenir cura dels moixos i per aconseguir el sacrifici zero; fan difusió dels animals en adopció a través de les xarxes socials, tenen una xarxa de cases d’acollida per als cans i moixos en adopció, mantenen colònies controlades de moixos, organitzen esdeveniments i assisteixen a fires per recaptar de fons, promouen tallers educatius per sensibilitzar respecte a la tinença responsable de mascotes, fan campanyes en mitjans de comunicació, etc.

A l’entrevista repassen la missió i els objectius que persegueixen, que no són gens fàcils d’assolir ateses la manca de consciència social i l’escassetat d’ajuts. Repassen també la nova llei de protecció animal, un tema ben actual aquestes setmanes. Escoltau aquí tota l’entrevista!

Reiteram el nostre agraïment als clients de l’Estalvi Ètic de Colonya Caixa Pollença que fan possible aquest espai de ràdio, amb el qual seguim viatjant pel teixit associatiu de Menorca.

Deixa un comentari